середа, 8 січня 2014 р.

Конфлікти з реальністю



Психічне здоров'я людини вимірюється її здібністю адекватно взаємодіяти з реальністю.
Є декілька етапів
цієї взаємодії.
По перше як ти її сприймаєш. Психічні травми впливають таким чином що частина реальних подій несвідомо ігнорується, тому що психіка блокує аспекти які можуть викликати страждання, або навпаки людина реагує занадто чуттєво. Сприймає щось за рамками контексту, підозріло, образливо, ейфорично, тощо.
По друге, важливими є здібності аналізувати події, робити висновки, ну і по третє реакції та рефлексії. Вже позіхаєте??)) Йдемо далі.

Центральна істина: 
Все що робить людина, 
все, чого вона прагне, 
це постійне розширення границь комфорту 
та насолода від життя в цих границях. 

Якщо твоя свідомість зараз не може охопити цю істину, просто запам'ятай, усвідомлення прийде пізніше. Все чого ти прагнеш, все про що ти мрієш це зробити комфортним те середовище в якому ти існуєш, для того щоб ти міг ним насолоджуватись. Це дууже важливо. Твої стосунки, коло спілкування, одяг, їжа, розваги - все це пошуки цього чарівного, подекуди містичного тепла та затишку.
Для чого люди йдуть до церкви або залишають церкву?? Для чого створюють родину?? Для чого купують нове авто, дім, шукають друзів?? Можна перераховувати нескінченно, і ми знов повернемось до Центральної Істини.

В чому проблема?? Проблема в тому що всі намагаються робити це через конфлікт. Конфліктне мислення також має певні фази, які і є ознаками хвороби.
Перша фаза - негативне очікування. Твій мозок на рівні внутрішнього монологу продукує негативні сценарії подій, які на тебе очікують. Тобто ти сам вигадуєш собі проблеми. Після того як ти їх вигадав, (фактично створив), ти починаєш їх несвідомо втілювати в своє життя. Це друга фаза. Ну і третя - виключення з варіантів вирішення проблеми конструктивних методів. Люди можуть дутися один на одного роками, нарощувати армії, накручувати себе, залякувати один одного, маніпулювати, замість того щоб сісти за стіл переговорів та зрозуміти що конфлікт виник через непорозуміння. Дізнатись що насправді вони прагнуть одного. Як то кажуть - обняти та заридати))
Подивись навколо себе, все побудовано на конфліктах, замість того щоб разом долати труднощі, люди обирають війну. Вони краще створять один одному ще більше проблем, намагаючись "захистити" свою зону комфорту, ніж спробують допомогти один одному. Така свідомість є не просто хворою, вона є відсталою, не актуальною в сьогоденні.

Іншими словами більшість проблем які ти маєш, ти створив сам. Ти витратив на це ресурс свого життя, час, гроші, стосунки, все це втрачено замість того щоб насолоджуватись життям в зоні комфорту.
Це зрозуміло?? Добре.
Тепер тобі залишилось вирішити чи треба так жити далі, чи готовий ти до справжніх змін, до позитивного, творчого процесу будування свого нового, якісно нового життєвого простору??

Відповідь ти повинен дати сам, і в цьому тобі вже ніхто не допоможе, навіть ваша Сірість))

Життя повинне бути як мрія, саме так співають в цій нескладній пісеньці, нехай вона надихне тебе на зміни))

Немає коментарів:

Дописати коментар