четвер, 22 серпня 2013 р.

Соціальні преференції як показник еволюції соціального договору.


Що таке соціальний договір?? Це енергія структурована певним чином, яка
впливає на свідомість колективної істоти так що змушує її коригувати свою поведінку.

Наприклад, що змушує не вагітну людину поступатися місцем у транспорті вагітним?? Яким законом це прописане?? Який штраф або премія за те що таке хтось зробить або ні?? Нема цього, але правило дуже потужне і більшість його дотримується. 
У стародавні часи соціальний договір фіксувався у вигляді забобонів, релігії та виховання. З часом це почали називати законом та створили законодавчу, виконавчу та фіс-кальну системи. Вони повинні стояти на стражі соціального договору. Це призводить до кривди, яка є нормою сучасного людства. Наприклад діти відмовляються від допомоги старим батькам виправдовуючи себе тим що батьки отримують пенсію від держави. Ця кривда зараз тільки посилюється та загострюється, подивиться що витворяють ювенальні служби у "цивілізованих" гавнаеуропах.
Але це таке.. Нас цікавить у першу чергу науково-дослідницький аспект цього явища. Саме такий підхід дозволяє зрозуміти що воно таке та адаптувати це собі на користь. 
Головними маркерами цього невидимого явища є пільги та преференції які є легальними та змушують більшість підкорятися, або свідомо, або через страх бути відкинутим або покараним більшістю. Візьмемо таке: 

Не можна красти. 

Якщо ти вкрадеш у сусіда велосипед ти будеш злочинцем, з іншого боку якщо ти вкрадеш у держави (людей) мільярд ти будеш крутим, станеш депутатом та зможеш захистити себе завдяки маніпуляцій з законом, за російським народним правилом - "куплюфсєх" Виявляється що красти - це єдиний спосіб досягти успіху. Так воно є по всьому світу, було і буде. Саме через цей механізм ти перетворюєшся з "електорату у еліту. 
Цікавим моментом також являється дослідження гендерного аспекту соціальних преференцій. Як вам відомо жінки отримали таких безліч, але останнім часом вони їх втрачають. 
Наприклад:
1. Жінок не можна бити. 
Насправді це звучить так: жінки можуть вийобуватись, але отримувати за це по шапці - зась. Чого?? Відповіді нема.
2. Жінки не ходять на війну. Іншими словами вони чекають вдома на переможця, щоб потім продовжити його рід. Звісно вони вболівають за своїх, але що робити якщо свої програли?? Життя йде далі.
3. Джентльмен у труселях повинен бути: далі йде довгий перелік того як ці фалосоносні раби повинні робити вся для своїх справжніх господ, та при цьому свято вірити що вони живуть у чоловічому світі. 

Мені звісно шкода, але останнім часом це майже втрачено, бо жінки такі істоти - самі не знають що вони хочуть. Їм закортіло не прихованого а явного домінування і ось все втрачено, їх загоняють у армію і де всі ті джентльмени раптом поділися?? Одне бидло навколо))))

Добре у чому мораль цієї казки?? Мораль у тому, що жизнь, вася це вєщь яку тяжко поняти,  щоб розібратись в своїх стосунках у родині, суспільстві, тобі треба зібрати матеріал, проаналізувати його та сформувати такий соціальний договір який буде зручним для тебе та тих кого ти любиш. Якщо твій керівник намагається створити собі преференцію та змусити тебе гоняти за півасом, подумай, йти за пивом чи змінити роботу, бо це маркер. 
Тобі потрібно буде докласти зусиль щоб вписати свої правила гри у життя, але воно того варте. 

Амінь, вася. 

Немає коментарів:

Дописати коментар