четвер, 7 березня 2013 р.

Жизньхарашакагдапьошніспіша



  Уявіть життя навколо вас як багатошаровий торт. Торт робили всі, хтось намазав шар павідлой, хтось гімнецем бо інакше не може. Хтось довго випікав смачний корж та вклав у нього всю свою душу, а хтось поклав шмат асфальту і назвав це покращенням. Уявили?? Тепер
уявіть що люди живуть в цьому велетенському торті. Будують там домівки, дороги, дитячі садочки та ходять до найближчої вишеньки милуватись вечірніми зорями та хтиво цілуватись. Так воно і є. Це такий, трохи художній опис того що відбувається навколо нас. І тут виникає запитання - зачємтакжить?? Це некволе питаннячко єбошить всіх кувадлою по скроні, з ранку до ночі.
І ось ви потрапили у пречудовий бармасвіт, де одна людинка навчилась цьому всьому, живе у мармуляді та від доброти своїй душевної ділиться дорогоцінним досвідом. Зараз подумаємо разом як і навіщо.
Для початку вам треба з'ясувати просту річ. Наша цивілізація заснована двома типами сил. Назвемо їх так - Статики та Динаміки. Статики виникли тут природнім шляхом, виросли так би мовити разом із соснами та як казала одна зачепились за них бородою. Динаміки - пройдисвіти, прийми, але вони вторглися досить давно і хоча є паразитами по суті, їхній вплив вже є невідокремлюваною частиною свідомості планети, тому це треба сприймати як даність. Всім цим заправляє матінко Еволюція яка підтримує потрохи найкраще та легко і невимушено знищує все, на її погляд непотрібне. І ось у цьому жахливому середовищі, в цьому незрозумілому торті живе слабка людинка - це ти.
Щоб вижити тобі потрібно використовувати техніки Статиків або Динаміків, або і тих і тих разом. Наприклад візьмемо сірих, нам це все пофіг бо ми щось на кшталт бульдозерів які живуть своїм солодким життям і нам всьоніпачом, але таких як ми одиниці, тому що до сірого рівня свідомості ще треба дорости. Тобі ж треба грати за правилами. Які вони??
Статичні - ти живеш там де народився, намагаєшся це місце зробити як можна приємнішим і твоє життя - вічний біль та боротьба. Бо як би ти не намагався, все одно прийде якась падла яка буде зазіхати на твоє золотце, твє прешез. Або просто вивалить кучу сміття у твоєму ландшафтному парку. Ти можеш бути динаміком  жити за правилом - куди дуля туди дим, а після нас хоч трава не рости. Більшість таких (які родом зі слов'ян)  у зрілому віці стають статичними та поважними, бо голодна юність позаду і людина нарешті починає звертати увагу на вічні цінності. Вибір за тобою. Я вам раджу наступне і ви будете дурними якщо не послухаєте, це все призведе до тогу що ви марно витратити дорогоцінні роки свого життя заради одного речення - А Барма таки був правий.. таки да. Зрозумійте мене правильно, я не хочу вас позбавляти цієї насолоди, просто мені чомусь здається що прожити життя заради одного речення якось не айс. Ітаг, робимо наступне - поєднуємо в своєму базовому модулі свідомості дві ці культури - статичну та динамічну. Знайшовши гарне місце закріплюємось, коли рівень конфліктів перевищує рентабельність шукаємо нові "злачніпажиті. Ось це розуміння рентабельності зусиль, які треба докласти, є ключовим. Уявіть що це і є дорога. З одного узбіччя банкрутство - духовне, психічне та матеріальне з іншого марноти, іллюзії та розчарування. Саме це відчуття рентабельності докладених зусиль збереже тебе від мінусів статичного або динамічного життя. По суті це навіть близький до сірого світогляд, хоча у нас звісно все по іншому. На прикладах.

1. Ти закохався/лась. Звісно любов це хвороба тому ти починаєш вести себе неадекватно, і це по своєму прикольно. Але не прикольно розчаровуватись, а любов сліпа бабуся, тому завжди будуть розчарування. Покладись на те саме відчуття про яке я тобі кажу, на третю силу. Ти отримаєш задоволення але і не впадеш у прірву. Якщо ти бачиш що інвестиції твоїх почуттів та  ніжності не дають фідбеку, увімкни задню, подивись ще раз на реакцію, якщо нема адеквату - утікай. Статики у даному випадку залипнуть, динаміки при першому конфлікті здриснуть так і не розгледів своє щастя. Але не ти.
2. Хочеш купити щось або тобі якісь послуги потрібні. Ніколи не вкладайся бездумно в один варіант всесвіту, але і не бігай весь в милі. Пий "нєспєша. Побалакай, поспілкуйся, як виникне підо-зра, пробий що воно таке, вира-хуй всі за та проти - прийми збалансоване рішення. Ти прийшов купити хліба, а продавчиня тобі нахамила. Що робити?? Бити головою об стінку?? Писати кляузи?? Витратити безцінний час свого життя на цю дурепу?? Вирішуйте самі, наприклад можна посміхнутись з цієї дури та піти мовчки у інший магаз, знайти кращій варіант всесвіту. Якщо це єдиний магазин у селі, то можливо є сенс докласти зусиль щоб ту дуру звільнили. Порадься з тим почуттям рентабельності докладених зусиль (РДЗ) У мене було не одноразово що стримавшись від покупки через продавчиню або говноменеджера, я знаходив кращу річ дешевше. Але!! Якщо це РДЗ у тебе треноване  ти можеш трохи поборсатись у лайні, але знайти золоту жилу. Таке також не раз було. Бо ці динаміки перелякані теж придурки, легковажні та ніщеброди у більшості своїй, все біжать кудись, не розуміючи що від себе не втечеш.

Шануймося слов'яни!!

9 коментарів:

  1. Динамік НіцшеБродський, хороша інтеліґентна лайка.

    ВідповістиВидалити
  2. я думал буде так: статики - светдлые, а динамики - томные)
    и тогда ты иниянь,

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. можна і так сказати, але якщо бути прискипливим то ми використовуємо всі існуючи моделі, не тільки ці дві.

      Видалити
  3. У будь-якій ситуації варто застосувати принцип "відключки" емоцій на момент - для спілкування із власним раціо. І в любові, й у всьому іншому

    ВідповістиВидалити
  4. Бармуша, а що сталося із твоїм еккаунтом на фб? Хотіла саме написати тобі повідомлення, а тебе немає... Еккаунт деактивовано... Пічаль(((

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Бармуша як проект припинив своє існування, вести якісь блоги окрім цього нема сенсу та і час свій шкода. Даруйте.

      Видалити