вівторок, 12 березня 2013 р.

Оз: великий та могутній



На цей фільм я чекав давно, як будь яка дитина яка народилась у совку. Трилогія Волкова крадія мала в моєму житті
не аби який успіх. Цікаво було що навигадують гамериконці. НУ так собі.. Таке враження що кіно зшито із клаптів наче дитяча ковдра від бабусі, місцями тримає в напрузі, потім кидає в мімімі, гуморок та відверту інфантильність. Якесь воно не зрозуміле, але все одно йдіть дивиться  непогані спецефекти, красива природа чарівного міста, та страшненька Міла Куні(лінгулі)с, жидівка українського походження яку гамерика чомусь вважає симпатичною  У фільмі її нафарбували так що вона схожа на гламурну гопницю з Подола, а потім взагалі показали її без гриму, реготав, особливо з її відьмОцькодемонічного регіту, якщо чесно, у мене була істерика, бо згадав цей ролік.


  Але було таке, коли ті дві темні відьми тримали тих лохів у покорі мене пробив потужний інсайт що до України, як швидко наше суспільство перетворилось на стадо, яке живе у страху та байдужості, якийсь такий синхрон виник.
Ще дуже застібнув образ порцелянової дівчинки, не можу пояснити чому але тримав весь фільм, мабуть щось пов'язане з підсвідомістю. Істота зі всіма ознаками блондинки зіграла ключову роль хранителя магічного посоху.. Щось у цьому є. Також показова постать Афериста ОЗіОЗ-борна, деміурга який грає ключову роль в штучному, ляльковому світі несправжнього добра та зла, ніяк не зрозуміє чого він хоче більше, бути людиною чи стригти баблос та надрачувати на особисті амбіції. Теж показово для сучасної України.

Якщо у вас алергія на дитяче кіно краще не йдіть у кінотеатр а подивиться як завжди, бо ця наївність трохи навантажує.

Всім тим хто не соромиться своєї внутрішньої дитини - цікавого перегляду. 

3 коментарі:

  1. я оце теж окрім Волкова і не читала нічого про того Оза. а треба б якось надолужити. я така ображена була, коли дізналась про цю підставу в дитинвстві : )

    ВідповістиВидалити
  2. бред, что изумрудный город - это торчащие ЧЛЕНЫ... ну не могли добротные жители строить такой ПИЗДЕЦ..

    аллегория с управлениями массами абсолютна: назвать хорошую ведьмуку злой и растиражировать блять и все !!!

    ВідповістиВидалити