пʼятниця, 1 лютого 2013 р.

Мисливці на відьом 3D



Мисливці на відьом у 3D ги-ги, ну звісно у 4D цім бутафорщикам відьму не вполювати.
Але спочатку трохи про кіно.
На протязі останніх років вийшло декілька цікавих фільмів про відьом. Саме про жіноче відьомство. Це добра ознака того що колективне свідоме прокидається потрохи від християнського кошмару.  Але як будь який незакритий гештальт має всі ознаки хворого минулого. Страх, полювання, насилля, та демонізація. Ці сполучники ще довго будуть йти поруч, поки люди не покається у своєму ідіотизмі.
Фільм віддає явною бутафоршиною, з елементами комерційного БДСМа, та іншою хуєтою. Якщо Ванхельсінга можна оцінити на 5, то цей фільм тверда трієчка. Але раджу йти і дивиться. Класичний сюжет, я б сказав абсолютно архетипічний з доданнями спецефектів, які заради правди треба сказати - непогані.

Далі можете не читати якщо тема відьомства вам не цікава. Фільм надихає. Навіть мене надихнув і я таки нарешті видам декілька постів стосовно цієї глибокої, цікавої теми - жіночої духовної традиції.

Почнемо прямо тут.

 Чи викрадають відьмаки та відьми дітей??

Ні не викрадають, це не матиме успіху, бо насилля у таких складних процесах до добра не доводить.

Як було і маю надію буде. Проблема у тому що відьмаку або відьмі якщо вони не досягли перевтілення треба передати свій дар та досвід. Таким чином продовжити незавершену справу. В надії що їх послідовник це діло продовжить. Тут виникає проблема де взяти того послідовника. Легше за все Жінкам, саме відьми жінки мають найкращі можливості у передачі свого генетичного коду своїй доньці. Якщо народиться хлопчик, вона не передаси, або якщо у неї нема такої можливості народит, те саме. Просунуті відьми не навантажували себе чадородієм.  Саме тому жінки об'єднувались у закриті групи. Ці зібрання були дуже потужними та мали неабияку владу. Вони окрім відьмацтва займалися цілительством, освітніми програмами, а головне родами. Навіть після того як говнохристюки знищили все, Рожениць вони не чепали. Так було досить довго до тих пір поки не з'явились родильні дома та шпиталі.  
А от чоловіче відьомство, теж саме характерництво, мало зовсім інші засади. Відьмак міг тільки навчити талановитого хлопця. Тому він вступав у короткочасний шлюб, або допомагав багатодітній родині на умовах що вони віддадуть йому в науку одного зі своїх дітей. Це був дуже складний процес, бо той хто йшов у відьмаки переривав свій рід.  Звідти ті страшилки. Ви знаєте цих тупих мам які лякали дітей тим що їх забере відьмак або відьма, а ти діти виростали і вуаля - готовий хейтер. Ця тема до речі дуже добре розкрита у фільмі як тодішня партія ригіонів випилювала талановитих людей які зробили перший крок на інше коло еволюції. Також багато є про найманців килерів які за грощі знищували тих на кого казали що вона відьма або він відьмак. На сьогодні нічого не змінилось, хом'ячки так само страшно бздять людей з надприродніми можливостями, полюють на них. За реальними відьмаками досі полюють спецслужби, яко ви не знали я вам скажу там є спеціальний відділ який цим займається. В кожній країні.
Люди можуть вам пробачити все, пробачать якщо ви будете аферистом аля кашпіровський який збирає стадіони, клоуном з передачі шоу екстрасенсів, але коли вони усвідомлюють що ти справді відьмак, їх прибива тваринний,  первісний страх і в їх очах лише він та неспинне бажання знищити інока, скоріше заклювати цю білу ворону.
Стосовно чорної магії або білої, їх не існує. Магія це те саме що звичайне життя ти любиш та ненавидиш, так само і відьмак, може щось добре зробити або погане. Це життя. Існує тільки сіра магія, і те тому що сірі не співпрацюють зі світлом або темрявою, не мають такої потреби. А що існує?? Існують радарі (волхви) ті насправді жорстко прив'язані до білих або чорних богів, вони не є відьмаками, але виглядають такими. У чому різниця. Відьмак - той хто відає. Його сила знання та досвід. Радарі - адепти, вони не такі майстерні як відьмаки, але мають значно більшу силу на початку, бо під'єднані до джерела.. Як вам пояснити..
На прикладі бізнесу давайте. Уявіть хлопчик закінчив виш, встроївся у круту контору, швидко зробив кар'єру, ось йому 26, а він вже має круту автівку, йому контора оплачує пентхаус  непогана зарплатня. Це радарь. Відьмак це той хто сам піднімається з нуля, підприємець  він спочатку значно бідніший за того найманця  але має кращі перспективи, він незалежний - це відьмак. Зрозуміло??

І тут ми знов повертаємося до жіночого відьомства. Сила якого у тому що вони поєднали в одно ці дві складові. Це була дууже потужна сила, політична, воєнна, у свої часи звісно. Саме тому і вигадали матерну мову, щоб хоч якось цім шаленим кицям протистояти. Ооось.. ну добре достатньо на сьогодні бо зараз поліземо у "дєбрі. Дивиться кіно та чекайте на наступні пости, вони будуть бомбові.

Все, валіть звідсіля))




4 коментарі: