пʼятниця, 9 листопада 2012 р.

Хмарний атлас, фільм



Не буду приховувати, цю прем'єру я чекав з нетерпінням. По перше було цікаво на що здатні брати.. упс.. Брат2 Вачовскі та його пришелепкувата "сестричка. Чи здатні вони зробити щось пристойне після Матриці. По друге було передчуття що це фентезі буде видатним. Я задоволений якщо не рахувати мінуси про які скажу нижче.

Головний меседж кінострічки полягає у переосмисленні під різними кутами теми рабства. Від бідних негрів до соціальної маніпуляції та контролю у стосунках, основаних на геронтократії.
У будь якому випадку ця спроба достойна схвалення. Через весь фільм йде протиставлення закону джунглів  "Сильний жере Слабого" та іншого боку людської свідомості, прагненню до правди. Автори граються головним героєм, у якого явні ознаки параної і який повинен постійно робити вибір між внутрішнім темним альтерего та Жінкою, а точніше жінками, які є носієм цієї правди. Завдяки занадто складному сюжету складається враження що цих героїв декілька, але у кожному з них завжди є вибір. Або обрати чоловічий темний контроль або обрати кохання та Жінку, і у такий спосіб врятувати себе від поглинання темрявою.

З плюсів:
1. Драма, гумор, філософія. Це три грані наріжного каменю, які сподобаються тим хто любить кіно з почуттями та Думкою.
2. Жорсткий, потужний стьоб остогидлого всім християнства, отримав максимальний бал від вашого покірного слуги. На таке здатні Тільки слов'яни які стали заручниками американського сектантського культурного мему. Сцена з "вознесінням працівників макдональдсу майбутнього, є неперевершена. Навіть якщо б я захотів, не зробив краще. Християнське спасіння як воно є. Та Правда за якою треба йти, дивитись, і ще раз йти щоб подивитись.

© Правда завжди одна а версій багато, бо то все версії брехні.

3. ШИКАРНА українська!! Автори перекладу навіть вигадали новий суржик, і це прекрасно. Любителям солов'їної сподобається.
4. Фільм складний, тому захочеться передивитись ще.

Мінуси.
1. Терпіти не можу сюжет коли паралельно йде декілька подій, декілька сторі, які начебто поєднанні в одне ціле. Терпіти цього не можу, але це суб'єктивно.
2. Я все ж таки схиляюсь до того що Матриця була лебединою піснею цього братсько-сестринського дуету.  Багато перетинань з Шедевром, деякі з них карикатурні настільки, що не зрозуміло з кого сміються Вачовскі, з себе чи з глядача. Особисто мені це заважало.
3. Хіпанські світи з майбутнього виглядають непереконливо.
4. Багато ролей виконують ті самі актори, їх грим мабуть зроблений невдало.. Чи це такий творчий задум, я так і не осягнув. Взагалі склалося враження низької якості продукту.

Начебто все.
Гарного перегляду. Барморекомендація.

5 коментарів:

  1. Зафтра идём! Адназначна!

    ВідповістиВидалити
  2. спс за рецензию, я сам чето перехотел писать о нем..


    1)Если честно -- 3 часа мутоты - это излишне для обычного обывателя.. может стоило сделать поменьше событийных линий.
    2) Самое интересное это новые миры: Новый Сеул и пост-катаклизм. остальное - мелодрама в гарбидж.
    3) в какой то момент, я уж начал думать "ооо супер кинооо", но потом опять 20 минут мелодрамы-калейдоскопа.. не не Матрица, но в аналы синематографа однознанчна войдет как свежее новшество.
    4) пересматривать еще раз? ну возможно... через год, длинным зимным вечерком
    5) тема гомосятины - адназначна минус.
    6) тема Эволюции от Зверочеловека к духовности - заслуживает особой похвалы.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. забув написати про 3 години без перерви, дупа відпадає))
      плюсую 5 та 6 пункти.

      Видалити
  3. А мне понравилась цитата:
    "Твоя жизнь принадлежит только тебе и ты вправе распоряжаться ею по своему усмотрению".

    ВідповістиВидалити