вівторок, 23 жовтня 2012 р.

Лицемірство - основа спілкування.



Чому люди не люблять коли їх називають лицемірами?? Відповідь дуже проста
бо це правда. Це не просто правда яка ріже око. Це основоположна правда, головна правда про головну брехню. Зараз я вам все по полицях розкладу, це принципово нічого не змінить у вашому життя, але надасть вам шанс щось змінити, звісно якщо є бажання та сили.

Як вам відомо, психіка людини формується у дитинстві. Так як і статура , форма черепа та інші складові твого цікавого різнобарвного життя. І тут є проблема. Бо батьки, таке як це еротичне чудо у "тапках, на фото, навряд чи розуміють що їх головне завдання, адаптувати тваринні інстинкти та бажання до соціальних умов у яких буде жити цей маленький звір. Більшість батьків бажають лише одного - щоб дитина їм не заважала. Часто ту дитину пиздять, кричать на неї, давлять психічно, зраджують та інші заповіді видатного педо-гога Макаренка в дії. Звісно дитина, бо вона таки личинка гомосапієнсу, якось адаптуєтеся і рано чи пізно розуміє - щоб замість люлєй отримати копієчку на морозиво, треба робити вигляд, що ти такий як від тебе те вимагають. Всі через це пройшли. Всі брешуть. Всі намагаються виглядати перед своїми батьками - головною загрозою для дитини, так, як цим батькам хочеться. Ти вже декілька років не живеш з ними, але у своєму внутрішньому діалозі постійно виправдовуєшся та відчуваєш провину. У цьому тобі завжди допоможуть школа, начальство та наша прекрасна держава.
Все ясно?? Перейдемо до деталей.
З точки зору Аналітичної Психології Юнга людина має Персону - те як вона себе презентує, те що відкрито та Тінь - те що вона приховує, витісняє в собі, робить вигляд що вона не пісяє та не какає, як каже моя мама. Парадокс у тому, що технічно не можна приховати Тінь. Як би людина не намагалась, те що існує  - існує, як би ти не приховував, воно все одно вилізе. І як воно вилазить всі нахуй уйобують хто куди може, бо той злобний карлик жахливий такий шо блядь аж мороз по шкірі.  Ти б не був жахливим як би тебе весь час пиздили, морили голодом та тримали у темному підвалі. Це виглядає так. Ти спілкуєшся з людиною, вона така вся з себе Персона, каже тобі одні приємності, але раптом так хуяк, не з того ні з цього вивалює на тебе тону гівна. Ти так офігіваєш, бо нічого тій людині поганого не робив, а навпаки, вважав її приємною особою, тобі стає сумно з такої хуєти і ти йдеш у твітер писати що жызньбооль і нікому не можна вірити. Так Кеп, нікому!! І в першу чергу тобі. Бо у тебе та сама тіньова економіка душі, якби ти не тюнінговав свою Персону, як би ти не приховував її пришелепкуватого братика близнюка Тінь, все одно буде сюрпрайз, для тебе та твоїх близьких. Яке ти на справді кволе чмо. З цим все ясно??
Далі йдемо, якщо все так погано чому є добрі хороші Персони?? Правдиві, чесні, морда цеглиною?? За справедливість кажуть.. Бо брехню і лицемірство мало хто любить, такий парадокс, всі роблять і майже всі не люблять, це дуже смішно насправді))
Чому люди не люблять брехню?? Питання не коректне, бо якби не любили не брехали. Тому переформатуємо, чому люди відчувають дискомфорт коли брешуть??
1. Тінь адаптувати важко бо потрібно постійно тримати у фокусі уваги приховане, те що ти приховуєш від інших, те що ти приховуєш від себе, цеболісненеприємневідчуття.
2. Люди не люблять коли їм брешуть, бо важко покластися на брехуна, не можна на нього розраховувати, ти будеш постійно відчувати тривогу - цеболісненеприємневідчуття.
3. Коли люди ловлять тебе на брехні вони тебе принижують та відштовхують, бути приниженим відторгнутим - цеболісненеприємневідчуття.

Уявляєте як на цьому фоні виглядають ці брехуни - політики, попи, чістоправільні вчителя/батьки на батьківських зборах які люблять поплямкать та пошамать ротами, які зараз пішли важкі підлітки.. жах, жах.

Що робити. Є декілька порад які допоможуть тобі, більш менш адаптувати свою Тінь. Спочатку замість того щоб її загоняти, спробуй видресирувати  щоб раз вона лізе то нехай буде хоча б більш менш окультурена, потім почни її потрохи вигулювати на людях, роби це у вигляді приколів, мовляв подивиться яка у мене гарна тваринка у підвалі живе.
Ну а для тих хто здатний на вищій пілотаж - прийміть свою Тінь, зігрійте, нагодуйте, помийте та вдягніть як людину, ви дуже багато їй завинили. Згадаєте мої слова, вона на вас зла не тримає, бо не здатна, та віддячить вам великим добром. Це значно краще ніж компенсувати знущання над своєю Тінню догляданням за тваринкою або подачками бомжикам. 

2 коментарі:

  1. Ти маєш на увазі, що не варто показувати себе таким хорошим, а частіше казати правду????
    Дай, будь ласка, відповідь, бо дуже цікавить це питання.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так, треба бути природним, щирим, в першу чергу із самим собою. Якщо вже так склалося що у якихось екстремальних умовах треба зіграти роль, роби це усвідомлено, не ототожнюючи себе з цим тимчасовим образом.

      Видалити