середа, 12 вересня 2012 р.

З практики психотерапії


Я зараз не практикую, у зав'язці як то кажуть)) Але рідко не можу відмовити старим друзям. Так сталося і цього разу, приятель довго шукав ту свою єдину, а як знайшов почались проблеми. 
Він слізно вмовляв допомогти йому, типу кохання всього мого життя, ну я погодився. І не даремно, випадок стався цікавий. 
В двох словах за клієнтку. 
Успішна жинка яка в свої 32 має власну справу, квартиру машину блаблабла, все окрім щастя)) 
А головне!! Вона собі забороняє відчувати оргазм. Такі випадки в моїй практиці були, але це є унікальним у тому, що у неї заміщення фігури Батька. Його роль грає мати, яка з дитинства принижувала доню, купляла жахливі речі, *зате тепло* позбавляла особистого простору. Дівчина пішла з сім'ї як тільки змогла, ще в інституті, домовилась щоб жити у общазі. Рано почала заробляти, хотіла доказати всьому світові що вона не чмо, яку з неї робила мати. 
Батько відморожений тюхтій, взагалі не цікавився дитиною. Все це призвело до того що жінка все життя прожила в клітці, переходячи з стану "понтів, до стану апатії. 
Ну от знайшла врешті решт кохання, а те кохання запхала її на кушетку до Барми. 
Хепіенд.  

6 коментарів:

  1. Скажи, будь ласка, ти віддаєш перевагу якомусь методу чи дієш за обставин? Оля

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Взагалі то я використовую академічний психоаналіз Фройда, пошук травматичного переживання, обговорення його. Більшості клієнтів цього достатньо бо вони просто хочуть позбавитись якогось певного неврозу. У більш складних випадках - аналітичну психологію Юнга. Коли потрібен швидкий терапевтичний результат - Фрактальний Аналіз, це авторський метод до розробки якого я долучився, він потрохи є у Москві, найефективніше з сучасного.

      Видалити
  2. Дякую)
    З того, з чим знайома, досі не розчарувало таке:
    http://pedlib.ru/Books/1/0396/1_0396-1.shtml#book_page_top
    Здається, теж ФА... Придивлятимусь.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ближче до розстановок Хелингера, непогано щоб "розбудити людину, повернути її лицем до свого внутрішнього світу та причинно-наслідкових зв'язків, але як терапію вважаю не ефективним.

      Видалити
  3. Є відчуття, що Род веде і виводить... далі скрізь. Чи це залежить від роду? І чи має це відношення до психології взагалі?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Частково, роду важко контролювати думки, взагалі він намагається впливати на обставини чи почуття. Якби з родом було все тіп топ, ми б не жили у такій сраці. Це очевидно.

      Видалити