вівторок, 10 липня 2012 р.

Пограємо в слова.

Як вам відомо кацапське "недорозумєніє, яке вони з притаманним їм комплексом маленького самі знаєте чого називають великим і могучім язигом *нувименяпонєлі* походить від української мови. Це знають всі, але не всі визнають. Яке б слово ви не взяли, ви завжди витратив пів години знайдете його первинне українське та вторинне россєянське значення.

Візьмемо таке - Краса (Красота онаже Ляпота)  

Так.. саме Та хто, як кажуть спаса світ, як там до світу не в курсі, але може сьогодні когось врятує від русифікації головного мозку.
Якщо ви спитаєте кацапа про походження слова Краса, він не моргнув "глазгом, скаже що від слова Красний. Мабуть тому що в них площать така у Москві чи що.. може косоворотка їхня. Але бідна дитинка не знає що слова красний, та шо там слова, кольору такого не існує у природі. Існує тільки червоний. Можна ще трохи познущатись з дєтіни, та запитати про походження слова красний))

Слово Краса, прикрашати, красень, ніякого відношення до червоного кольору не мають. Так звідки взялося той червоний, червень, червоніти, червонець?? Ось звідси:

Для фарбування одягу та вовняної пряжі українці використовували рослинність - траву, кору дерев, квіти. В описах Кинель-Черкаської слободи П. С. Палласом представлений унікальний спосіб виготовлення фарби із природного червця: "З половини червня до половини липня місяця баби і діти зазвичай вправляються перед жнивами у збиранні червця. Вони шукають цього комаху на сухих і худих місцях, здебільшого близько кореня земляниці, яка у них клубайкой зветься, також при рідко рослої трави, мохна званої. Вони зрізають цю траву ножиком і збирають до посудини сині бульбашки, що знаходяться на верхній частині кореня, яких числом до 10 і до 12 буває на одній рослині, і в якому знаходиться фарбувальна комаха. Оце бульбашки, дивлячись по погоді, приходять в досконалість в червні місяці, а в липні починає вже ця комаха вилупаться, що і черкаським бабам досить відомо.


Ось ця комаха:
http://my-flowers.com.ua/pseudococcus

до речі довбойоба який запилив статтю в укрпедівікію і замість нашого червеця впихнув туди копипасту з американським, тре покарати на смерть через баробульку))

А ось і самі кацапи проти себе свідчать: ПРИГОТОВЛЕНИЕ КРАСОК

Одной из наиболее важных отраслей химической *хихи* ремесленной техники в Древней Руси являлось производство разнообразных красителей для крашения тканей и живописных работ. К краскам растительного происхождения относится красная краска — червень или черлен. Она добывалась из личинок насекомых, именуемых червецами и живущих на корнях некоторых растений (например, земляника). http://www.portal-slovo.ru/history/39140.php

Шануймося панове!!


2 коментарі:

  1. Всё же, не от украинской,а от общей старославянской мовы, имхо. Т.к. современная украинская тож несколько далека от магического оригинала.

    рекомендую: http://az.lib.ru/l/lomonosow_m_w/text_1765_grammatika_oldorfo.shtml

    Михайло Ломоносов, свой язык не русским называет, а российским. Это уже о многом говорит..
    sj

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. несколько далека на жаль.. Не треба серйозно сприймати це твердження, це шось на кшталт веселої спекулятивної провокації, бо дістал "рузскій мір" Але, за те що мова більш автентична я "отвічаю.

      Видалити