четвер, 5 липня 2012 р.

Пройдисвіт



На жаль ми втратили мову, є надія на її відновлення, але треба усвідомити що це не шлях вперед, це шлях назад, в минуле, в коріння, в глибину Глаголу. Особливість української мови полягає у тому що всі слова утворюються від
дієслова.
Спочатку дія, потім іменник - той хто вчиняє цю дію, а потім прикметник - ознаки того хто робить ті чи інші дії. Це духовна суть мови як такої. Саме тому співуча  основана на голосних буквах бо вони пов'язані з диханням - духом, а при-голосні існують тільки для підкреслення, виділяння додадкових аспектів слів.

Сьогодні розглянемо таке слово як ПРОЙДИСВІТ.
Що воно таке?? За правило це слово використовують у негативному значенні, щоб позначити людину ненадійну, хитру, людину з якою немає сенсу пов'язувати своє життя.
 Для того щоб це зрозуміти нам потрібно повернутись у часи, коли бути Еполітом - космополітом не було модно.
Чому?? Це ж так круто кататись по всьому світу , клацати ебалом та айфончиком, і постити фоточки в інстограм..
Мабуть тому що наші пращури знали у чому полягає сенс життя людини. У виконанні завдання свого роду. Які це завдання??
Продовжити справу своєї родини. Подивимось на прикладі, нехай це буде коваль з прізвищем Коваль *зненацька*
Нащо того коваленка народжували?? Нащо його батьки виконували складні обряди, плекали надію, тішилися своїм первенцем, щоб в один прекрасний день Ярослав Коваль сказав їм що він Оля?? Що він поїде у Гамбург бо тут всі такі консерви і не стильні взагалі?? Звісно Коваль старий поправив би стильну зачіску тієї "Олі кувадлом і був би правий. Бо нащо утримувати виродка?? Треба розвивати справу, створювати міцну здорову родину, боронити землю від ворогів. "Оля на таке не здатна, він пройди-світ, ізгой. Людина яка втратила, не знає свій життєвий шлях та марно витрачає своє життя, яке їй дарував її рід. Все що залишається такому підарасу це шукати долю деінде, не в смислі Долі, бо долі така людина позбавлялась коли її виганяли з дому, недолі шукати. 
Такі бродяжки збивалися в банди, або шукали якихось слабких, довірливих людей щоб використати їх у своїх інтересах, покращити свої злидні за чужий рахунок. Ось тому тих хто блукав світом сторонились та намагались не спілкуватись. Якщо зустрічали мандрівника першим ділом питали - гой єсі добрий молодець?? Своїм шляхом йдеш добра людина?? Це був не якийсь прикольний сленг з казочок, це було дуже конкретне таке запитання, після якого вирішували дати тобі їсти, пустити до хати, чи спустити на тебе собак.

Другий варіант - пройдисвіт це той хто пройшов світло у своєму житті та якого поглинула темрява.

Чому так сталося що колишня лайка стала сучасним лайком?? Тому що була втрачена Мова, а замість неї з'явився язиг.

Пильнуйте себе слов'яни. 

Немає коментарів:

Дописати коментар