вівторок, 22 травня 2012 р.

Сутінки - час Тіні



Кацапською сутінки буде су-мрак, тому як вам зрозуміло ставлення до сутінків у наших народів різниться, українці асоціюють це містичне переживання з тінями, россєянє з "мраком.
Саме про тіні і поговоримо цього разу, далі тезами..

Раз.
Сама ідея тіні - це коли енергія яка поглинається якимсь тілом залишає за собою пляму, в якій кількість енергії значно менша бо була поглинена. Що таке тінь?? це слід від якогось предмета або істоти. Таким чином тінь каже нам про присутність тіла або істоти якої може і не видно звичайним оком, це я звісно в першу чергу про духовний вимір.

Дваз.
Культура тіні безумовно належить сірим. Знаходитись у чийсь тіні, це як натяк про те що ти сховався за кимсь, за маскою. Часто таких людей називають Сірими Кардиналами, (Cardinalis, от cardo — главное обстоятельство, стержень, сердцевина *з вікіпедії*), тими хто є причина, стрижень процесу. Якщо ти хочеш зрозуміти що відбувається, подивись на тінь. У бойових традиціях є така практика - спарингувати з власною тінню. Також кажуть про якусь загрозу - його накрила тінь, наприклад якогось чудовиська. У деяких східних культурах не можна було наступати на тінь вельможі, це вважалось злочином та каралось по закону. Навіть у біблії є посилання про те що тінь апьоздола Петра зціляла людей, таким чином хотіли підкреслити духовну могутність людини. У магів які практикують сутінкову магію, є техніки коли можна вплинути на людину торкнувшись до її тіні своєю. Також на це часто звертають увагу закохані, бо в них загострюються почуття.

Триз.
Фантоми. Якщо роздивлятись людину як джерело енергії, то виникає дуже цікавий аспект на якому я не міг не зупинитись. Такий парадокс як тінь сонця, у духовному світі не існує, у духовному світі взагалі немає парадоксів. Тому є таке поняття як енергетичний слід, тінь, відбиток енергії який залишають по себе люди. Наприклад коли в сідаєте у метро на "нагріте місце, це може викликати у вас різні почуття. Від чогось приємного якщо це був гарний хлопець/дівчина які вам сподобались, це наче дотик, до відрази, якщо там сиділа стара хвора людина. Це також контакт з фантомом людини, її тінью, який може бути неприємним. Я певний час цікавився цим напрямком, бо відмовився від такої дурні як "виходи з тіла" та практикував виходи за допомогою фантомів. Звісно мене цікавили всі види фантомів, і я багато на той час експериментував. Саме цих фантомів часто називають тінями, наприклад привидів.

Чо-тири.
Власне сутінки. Традиційно є два сутінкових періоди, коли тіні зникають вечерні сутінки, та час коли тіні починають з'являться - ранкові сутінки. Візьміть до уваги що ніч це насправді Супертінь, коли певна частина планети стає суцільною Тінню, підставляючи Сонцю інший бочок. Сутінки наче розділяють день і ніч. Саме це власне сірим - границя. Це наша територія. Сутінки відкривають справжню природу всесвіту. Коли немає крикливого, метушливого дня, та безлюдної сонної ночі, все наче завмирає зачароване містичним дійством народження або помирання.

Гезюме: Колись один "езотерик фулюнган", сказав мені що сутінки це нейтральна територія, я посміхнувся та промовчав, нащо позбавляти людину її ілюзій??)) Сутінки це час сірих, час коли тіні стають глибшими та весь світ поринає у Тінь, та час коли тіні наче прокидаються та знов беруться за своє діло - приховувати правду про людей, тварин, предмети, які живуть своїм життям. Вони не зважають на паралельний вимір тіней, які в цей же час живуть своїм, насиченим та дуже цікавим, сірим життям.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар