неділя, 11 березня 2012 р.

Фігура отця - причина формування насильницького світогляду.

На жаль сьогодні більшість людей не цікавиться психологією. Сприймаючи життєві негаразди як даність, вони намагаються з ними боротися "бабусиними" методами, ще більше загострюючи ці проблеми. Смішно те, що більшість цих проблем була розв'язана на початку минулого століття. але кому воно цікаве..


 Подивимось на проблему насильства у суспільстві, звідки як кажуть ростуть ноги.
Нахили до насильства, фізичного, морального, сексуального тощо, формуються в жорстких патріархальних сім'ях, де дитина є свідком постійної агресії в бік своєї матері та себе, з богу батька тирана. З самого раннього віку така дитина відчуває цілий букет негативних емоцій, які формують її несвідому частину психіці, та з чим потім, ця вже доросла дитина повинна жити.
Тут треба обмовитись про те що діти не можуть певний час критично сприймати батьків. Критичний погляд на сім'ю формується десь у віці  13-14 років, та пов'язаний з сексуальним розвитком. До цього віку психіка дитини беззахисна, тому все що відбувається у родині дитина вважає нормою.
Саме тому якщо хлопець виріс в умовах коли жінку принижують він має два сценарії розвитку, або сам стане насильником, або буде гостро, несамовито реагувати на агресію до жіночої статі. Обидва варіанти є психічним розладом, та потребують лікування. Подібні розлади тісно пов'язані з сексуальність, тому такі діти, мають проблеми з нормальною реалізацією свого сексуального потягу до протилежної статі. Наприклад такому хлопцю легше зґвалтувати дівчини, ніж розкритися пере нею морально та знов відчути той жах який він з великим зусиллям витісняє кожен день. Саме тому йому конче необхідно принижувати однолітків, щоб таким чином впевнити себе що він не є більше жертвою, а він сам та страшна фігура батька яка висить над ним спричиняючи моральні страждання.

Якщо таку дитину не лікувати, з часом синапси її мозку вибудовуються таким чином що центр сексуального задоволення об'єднується з центром агресії, допомогти  таким людям з віком значно важче, часто вони потребують медикаментозного втручання.

Останнє. Визнати за собою таке збочення дуже важко, тому збоченці завжди шукають виправдання собі. будь яке. Я б'ю жінку бо вона погана, я провокую чоловіка тому що він лох. Насправді, тре розділяти привід та причину поведінки людини. Привидів може бути безліч, але причина завжди єдина - потяг до того чи іншого типу дій.

Пильнуйте себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар