пʼятниця, 13 грудня 2013 р.

Смарт-фоновая революшн




— Понимаете, каждый год 31 декабря
 мы с друзьями ходим в баню. 
Это у нас такая традиция…

Отакі ми)) кожні дев'ять років 29 листопада робимо революцію. 
Хтось спитає - нащо воно вам?? А ви самі подумайте. Ну от ходиш ти так на працю, до школи, в універ, кожного дня з року в рік і все що тобі залишається згадати як дев'ять років тому ти був крутим революціонером, Знов таки зростає нове покоління, якому теж хочеться трохи героїзму, трахнути матрицю, анархія, махновщина і всі діла. Ось так і сталося, замість того щоб сумно святкувати дев'яту річницю Помаранчевої, ми вирішили замутити нову, навіть назву красиву вигадали - "Євромайдан". А шо ви хтіли, це вам не село якесь неасвальтоване)) еуропа!! На цьому можна було б і закінчити гумореску, аби не один момент на якому хочеться зупинитись окремо.
Про ці ваші інтернети. Фішка цієї революції, як хтось сказав - революції смартфонів у тому, що спочатку відбулась технічна революція, а потім політична. Уявіть собі таке: олігархи витрачають мільярди доларів на телебачення, а воно нікому не потрібне. Вони щось там забороняють казати правду, вигадують якусь брехню, "дапазакавырестее" а у нас вже і бабулі не хочуть з "кирпичиною ходити, подавай бабульці айфончик. Всі коротше в інтернетах, бо телебачення померло як вид. Щось таке. Коротше поки все це минуле надувало щоки, хтось тут на коленці зібрав грамадське телебачення, у якого кількість переглядів за два дні перевищіла аудиторію Першого Національного, хтось взагалі стрімить з гущі подій, бігає наче дурний під гранатами "беркута", валить зі смартфона онлайн, при цьому ще коментує. Коротше не життя а суцільне шоу. 
І це мене якось смикнуло.. стався інсайд. Якщо відкинути високі матерії такі як священна помста за скалічених людей, воля або смерть і все таке, а залишитись на рівні емоцій та примітивних бажань, можна сказати що Україна створила абсолютно новий стандарт життя. Такого ще ніде не було. Уявить собі столицю сучасної країни, не зімбабва якась, де розгортаються бурхливий театр подій. Тут тобі і захоплення будівель - штурм замка дракона, тут тобі і найгарніші дівчата - принцеси, тут тобі і бійки з спецназом, коли ти молодий дурний та красивий, робиш на кухні коктейль молотова і як Данко несеш його на священу війну. Тут тобі і клоуни політики, зірки естради, рокстари які лізуть разом з тобою на бульдозер, яких можна помацати руками бо ось вони тусять поруч з тобою на барикадах. Коротше мегадійство, Шоу яких ще не бачив світ, при тому що можна у будь який момент піти у кафешку поруч попити півасика або кави і спокійно піти спати, наче нічого такого не було. При тому що на все це дивиться мільйонна аудиторія, адово лайкає, реплаїть, фантанує фотожабами, приколами, сльозами горя та радощі. Твої однокласники бачать який ти крутий, а брати офісний планктон з повагою дивиться на твою революційну стрічку. Коротше не життя а казка онлайн. Кому не вистачає онлайну, може у будь який момент вийти з дому та кинутись в бій, натягнувши маску або без неї просто поруч постояти, пофотатись. Може повезе, отримаєш кийком по скроні, покажеш всьому світові героїчну криваву рану. Був ти ніхто, а зараз герой революції. 
Комусь мій пост може здатися цинічним, але читайте уважно: якщо відкинути на хвилинку високі матерії. Такий погляд. І я впевнений що достатньо людей які брали участь у подіях мали саме таке бачення, бо зазвичай більшості насрати на високі матерії.

фотачки: 















6 коментарів:

  1. ага, прямі включення з мобілочки на громадському доставили)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. зараз без стримів у нас вже ніхто не сприймає медіаконтору серйозно.

      Видалити
  2. от бедности хочется праздника, хоть раз в 9 лет

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ет точно, помираем зголоду, знаєтєли, последние версачи прохудились.. а тут зима, валинкофф нет, обиднода.

      Видалити
  3. ну если почитать не заинтересованных лиц, то за фото майданистов, уже требуют 5 гривен эти самые майданисты, брусчатку сломали в разных местах, горы мусора....
    http://www.liveinternet.ru/users/strannik-52/post304825953/

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. брусчатка.. да, це страшенний злочин проти людства!!

      Кволе гімнеце, всі оці твої незацікавлені "ліца, та їх обриганські фантазії про 5 гривень за фото, дивись менше ОРТ, бо воно з'їсть твій мозок.

      Видалити