неділя, 11 серпня 2013 р.

Толі-с-ман


У старих блогах я вже писав про Тальменів та Відьмаків, це дві можливі форми мага на цій вашій планеті)) В чому суть та принципова різниця.
Суть в тому що відьмак це той самий тальмен, але талісманом який він використовує, а головне - створює, є він сам. Відьмак не змінює зовнішній світ, він змінюється сам і в таким чином змінюється навколишнє середовище. Тальмени навпаки фокусують свою увагу назовні, намагаючись адаптуватись та адаптувати таким чином щось там, що здається їм важливим.

Але для початку треба усвідомити що таке магія, магія це здатність істоти, змінюватись або змінювати щось за рахунок своєї волі. Тепер уявіть, що тобі треба дістати яблуко на дереві, є безліч варіантів, але всі вони діляться на два типи - відьмацькі, та тальменські.

Відьмак зміниться в такий чин, що яблоко до нього прийде, тальмен візме дрючок, буде трясти дерево примусить когось його збити, будь що, дія направлена назовні є проявом тальменської природи, яка не здатна мислити інакше як досягти бажаного за рахунок талісману. Не має значення що це, яблофончик, політика, бізнесок, будь що що є зовні. Людство у своєму загалі пішло тальменським шляхом - абізяна вхопила дрючок, але є інди-види які зберігають сакральний шлях відьомства.

Найвищій фап тальмена спрямований на надбання магічних речей - талісманів, які нададуть можливість звичайному ідіоту стати крутеликом. Підняти статус, загіпнотизувати самицю/самця принести їжу, відкрити третє око, перемикати канали, будь що, але по суті це та сама чарівна паличка гаріпотєра.

Є непоганий серіал

Загублена кімната

 в ньому ідея чарівного фетишизму доведена до апогею, раджу переглянути.

Ось це про що я пишу і є істинний, глибинний конфлікт світоглядів, ось чому звичайні тальмени не вірять в магію, але вірять в те що літак може перенести їх на інший континент або чарівна річ, диплом, гроші, булава президента, пощуч'єму вілєнію вирішити їх проблеми. У будь якому випадку, внутрішні проблеми НЕМОЖЛИВО вирішити за рахунок того що зовні, все одно треба йти та працювати в середині. 

Немає коментарів:

Дописати коментар