понеділок, 22 квітня 2013 р.

Лабіринт свідомості



Хто ми?? Звідки ми прийшли, нащо живимо?? Ці всі питання *зайобують©* бентежать уми людства, особливо тих хто трохи відволікся від знищення гамбургера, безглуздого та нещадного тицяння в айпедик.
Відповіді більш менш відомі,
для тих хто їх шукав, тому ми йдемо далі. Поговоримо про структуру та призначення нашої свідомості. В які ігри вона грає, які цілі переслідує??

Головна пастка для здобувача полягає у тому що людина є тваринка колективна. Так вже сталося що ми походимо саме з цього виду і це не айс.
Справа у тому що будь яка система сама по собі самодостатня. Вона існує для себе сама. Це така журбонька, бо ми наче в пасці. Ми як ті клітини одного тіла які приречені годувати та обслуговувати мозок. Ти багато уваги приділяєш своїм клітинам?? Дуже за них переймаєшся?? Так і наш колектив.. як каже класик: атряднєзамєтілпатєрібайца.
Вирватись з цього ярма майже неможливо, тому більшість, більш менш серйозних людей - сектанти. Вони створюють секти, невеличкі колективи щоб мати змогу рухатись вперед. Але і це не вихід, бо навіть невеличка секта - теж система, яка так само почне тебе омномном. Тому перші кроки - це відстеження саме системних програм поведінки.

Розмноження
Колективна праця
Створення хибних цінностей

Ці та багато інших програм, які є нормою, просто висмокчуть з тебе сік життя та викинуть на смітник. Подивись навколо, саме це зараз відбувається. Ось ти молодий і красивий, ось тобі кортить сексу, ось ти найшов собі пару чобота, ось вона вагітна і все, з цього кола нема виходу, ти працюєш щоб прогодувати і ось вже старість. Все що ти бачиш - це як система хаває піпл, бо піпл це хаває. Візьмемо наприклад політику. Кому вона потрібна?? Та нікому. Це дурня,  всі це розуміють але все одно грають в цю хуйню. Стабільність, революція, ми згодні, хом'ячок "нєгодує.
Уявить на хвильку просту таку модель, влада щось замутила, а люди відповіли актом громадянської непокори. Просто послали ту владу в хуй і взагалі нічого не роблять. Все, нема тієї влади, взагалі нема нічого бо люди ігнорять, нема енергії. Але ж ні, ми не такі, ми будемо боротися до всрачки, ми поділимося на загони, на годівниці та будемо один одному рвати чуба поки ці лохи на мерсах з нас ржуть.

З цим наче ясно, єдина можливість для тебе - бути ефективним одинаком. Припустимо, ти усвідомив що нічого в цьому житті не досягнеш *і таке може бути* тому присвятив себе вихованню своїх дітей. Якщо це свідоме рішення це може спрацювати. Якщо ти сам хочеш досягти своєї мети, то нема сенсу народжувати дітей, бо як тільки народиться перший ти одразу помреш, бо все що є у тебе - здоров'я, гроші, досвід, життя, це все відійде дитині. Тобі залишиться тільки доживати . Ти будеш розриватись між бажанням жити та необхідністю віддати себе дитині, втратиш і те і те. Подивіться на своїх батьків.

Чи є у тебе мета, сенс твого існування?? Якщо ні, не витрачай себе на пусте, почни пошук, бо потім буде дуже боляче, коли зрозумієш що даремно витратив безцінний час, а на мету вже і не залишилось.

Якщо ти овоч, нема у тебе не мети, нема пошуку, що буде тоді?? Давайте подивимось на покоління совків - все життя працював на заводі, старий нікому не потрібна мотлох, з пустими очима. А що після смерті?? Те саме. Якщо ти був ніким і звуть тебе ніхто, так саме буде навколо, у цьому світі або наступному, ти просто матеріал. Цеглина, вівця яку утримували використали та вбили. Це така неприємна, жорстка правда, але так воно і є, хочеш ти це сприймати чи заперечуєш, неважливо.

Ефективний одинак

За що купив, за те і продаю. Кращого поки не знайшов, тому і порадити щось краще не можу.
Всю увагу кинь на свої потреби. Насправді людині потрібно мало - дах над головою, зручний одяг щоб захистити себе від примх погоди, їжа для сили та мета для шляху. Все інше омана. Не  обманюй себе. Якщо ти себе не обдуриш тобі тоді ніхто не зможе навішати мівінки на вуха.

Мета - Це головне. Якщо у тебе є мета у тебе є надія. Що це взагалі таке?? Чи є мета у жирафа?? Так, він хоче жерти, тягне шию до смачних листочків, ось вона у нього і росте. Те саме будь де завгодно. Якщо маєш чітку мету, прагнення - це змінить все навколо, простір, тебе, твоє оточення. Так це працює. Немає нічого неможливого, навпаки - твій спосіб життя і є віддзеркалення твого справжнього я, твого внутрішнього світу. Чому тоді нас це часто густо не влаштовує?? Бо ми не щирі самі з собою. Я взагалі знаю не багато людей які люблять себе, а це основа.

Ітогєпадвідьом

Перша частина пірога який треба проковтнути - ти можеш бути або колективною твариною, або ефективним одинаком. В першому випадку ти жертва системи, якщо тебе це не влаштовує і друге для тебе, йдемо далі.

4 коментарі:

  1. *Далі буде.*
    а когда, о Великий Барма, будет продолжение?

    ВідповістиВидалити
  2. и вот тут вопрос шеф:
    а как же ваши игры в политику на фейсбуке?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. це балафство, в політику я грався у 2003, коли ми завели у ВРУ свого депутата.

      Видалити