пʼятниця, 22 лютого 2013 р.

Інстинкти, самість та привласнення.




Людина чи тварина?? Навколо цього питання точиться багато балачок. Наводяться аргу-менти контрбандити та інше блаблабла. Відповідь дуже проста - тварини про це не замислюються, але не все так просто. Людство має серйозні проблеми з самоідентифікацією. Візьмемо наприклад таке:
ми вважаємо що маємо право їсти всіх, а коли починають їсти людей всім якось зразу стає сумно. Це не може не дивувати, штонітак??

Спробуємо розібратись.
Що рулить будь якою живою істотою?? Правильно, його високість інстинкт. Інстинкт це така звичка яка є надбанням минулих поколінь. Традиційно говорять про звичку жерти, це не зовсім так бо потужніша звичка дихати, потім пити, а вже потім попоїсти щось. Також треба усвідомлювати що з'їсти когось, коли ти стоїш голий у лісі значно важче ніж у супермаркеті. Тому цей основний інстинкт у нас трансформований. Яким чином?? Ну уяви таке, ти йдеш по тому ж садочку бачиш яблучко, взяв і з'їв. Це нормально для всіх окрім жидів бо тим за це зробили айайайчик, це я про їхнього боженьку жлоба. Але зовсім інша річ коли ти у супермаркеті, по перше їсти не можна, по друге існує екзекуція на касі де ці дивні створіння вимагають якість гроші, за те що ти з радістю накидав собі у споживацький кошик. Якщо тій кашерній касирші щось не сподобалась вона гучно кричить противним голосом - АХРАНА!! А як відомо у ах-рани встає дуже рано. Що це?? Це соціалізація. Така гра в дорослих дядь і тьоть яка основана на гальмуванні інстинктів.

Якщо сказати мовою народу - чим сильніше ти гальмо, тим вище рівень твоєї соціалізації. З одного боку людство так само як тварина прагне задовольнити свої інстинк-ти *вони називають це дивним словом свобода* З іншого боку намагаються їх максимаЛно гальмувати. Така качєлька виходить - прагни і гальмуй. Брати просто так все у маркеті не можна, плати сцуко!! Якщо ти хочеш таке щоб брати на все що око кине, стань власником маркету, або якимось паразитом на кшталт перевіряючого тоді можна. Кіно і німці. Так от, де проходить та тонка смуга осілості до якої можна а після якої піздюлі??
Подивимось на картинку, червоною смугою позначена інстинктивна складова, сіренькою Самість, а хвіалєтавінькою іллюзія. Саме так, ілюзія свідомості. Пояснимо це нижче. Що таке самість?? Якщо не ускладнювати, це ахуітітєльна штука коли ти дивишся у дзеркало та розумієш що це ти, а не хтось інший там за тим склом стоїть. Ця особливість свідомості є еволюційне надбання. Тавринки такого не можуть. Але!! Ця сама самість має побічний ефект. Ми починаємо себе вигадувати. І тут нам на допомогу приходить інстинкт привласнення, так, той самий з супермаркету. Ми хочемо але стримуємо, бо все одно хочемо але ніззззя. Саме на цій тончайшій смужці і тримається вся цивілізація людства. Саме ця самість керує всіми тими інстинктами та створює ілюзії  Тому хто ще цю самість не просцяв, кидайте ту всю маячню чим займаєтесь та вперед у психологію.
У чому проблема?? Проблема у тому що багато де та самість не працює, бо інстинкти знаходяться у сліпій зоні. Наприклад, привласнити чийсь бутер є злоооо а привласнити чиїсь знання, ідею є нормою. Ось вона ілюзія свідомості.
"Дайте почитати таку книжку" кажуть (кросбукінг чи буккросінг називається). Що це?? Так це той самий інстинкт який примушує немовля орати доти поки йому того рота не заткнуть цицькою. ДАЙ!! Людина палець о палець не ударила щоб написати хоч щось, але дай почитати!! Копійчини не витратила на ту політ-урочку щоб нагодувати того бідного худого поета та його гладкого промоутера. Все одно ДАЙ!! Хочу!! Скучно!!
Або таке, ти йдеш собі по місту, нікого не чіпаєш  посміхнувся перехожому іншої або не дуже, гендерної будови, а воно підходить до тебе і каже:

Я ХОЧУ что бі ти ламал меня полност'ю, ти можеш мєня ламать??

Що на це можна відповісти?? Я у таких випадках кажу щось таке: Землянине!! Вітаю тебе. Спостерігаючи за вашим видом, я можу зробити висновок що твій рівень соціалізації нижче норми. Якщо ти продовжуватимеш наполягати на задовольнянні своїх інстинктів, я буду змушений провести громадянський арешт та доправити тебе до пенітенціарної виховної системи, яка шляхом анальних знущань покращить твою рефлексію.

Зазвичай працює таке))  або можна зламати носа, дешево та практично. Як воно оте все врегулювати?? Я вам дам головну підказку, а ви вже далі самі. Якщо за це все відповідає Самість, логічно буде її покращувати та посилювати, дехто називає це самодостатністю. Чим менше твоя колективна залежність, тим більш гармонійними є взаємодії з тим колективом, і не кажіть потім що я вас не попереджала))  

Немає коментарів:

Дописати коментар