понеділок, 23 липня 2012 р.

Чудеса




Коли так близько доля ризику
Облизати очі, чи не торохнути струмом
Бахнути звуком - Чудєєсаа!!
(с)Мумій Троль

Поговоримо про таке явище як чудеса. Що воно таке, нащо вони оті дивакуваті дива. Люди люблять щось дивне, це їх збуджує, вмикає додаткові емоційні ресурси, а головне - вмикає у них режим поклоніння. Якщо ти зробиш явне чудо, люди готові віддати тобі все, гроші, душі, дітей, майно. Бо після чуда люди впадають у певний стан у якому вирубається їх критичне мислення і вони готові робити все що ти їм скажеш. 

Далі спрацьовують закони ринку, якщо є попит завжди з'явиться пропозиція. На ринку чудес виступають декілька типів "компаній.

1. Релігійні діячі.
а) Ті хто реально можуть замутити чудо.
б) Шарлатани.
с) борці з чудом.

2. Ті хто "працюють заради грошей
а) Менталисти та екстрасенси.
б) Аферисти
с) Фокусники

Нащо релігійному діячу чудо?? Як я вже сказав, це має потужний вплив на психіку. Взагалі кожна людина тримається за свою картину всесвіта. На фундаменті якої вона формує свій світогляд, щоб цією жалю-гідною карикатурою мірятись з іншими, вказувати який бог кручє, та в яку церкву відносити зароблені важким трудом кошти, бо там більше штирить блягодать. Подолати цей світогляд у коротенькому діалозі дуже важко, люди так просто не ведуться. Але якщо показати їм чудо, люди різко відмовляються від того за що тримались, бо їх розум не може обробити цю інфу, мовляв як так.. цього не може бути, як це.. але ж я бачив на власні очі. Саме у цю мить мозок врубає перезагрузку і людина знов повертається до стану дитини і вірить все що їй втулиш. Саме це використав Христос коли сказав: Якщо не вірите словам моїм повірте ділам моїм, під ділами він мав на увазі чуда які він виробляв після сніданку та по обіді, а іноді і на вечерю.

Але щоб замутити справжнє чудо тре або мати унікальний збіг обставин, або таки вміти ті дива виробляти. Друге дуже важко тому що потребує багатьох зусиль, та специфічного образу життя. Важкувато це. Тому з'явились діячі які можуть симулювати чудо користуючись не особистими досягненнями а певними хитрощами, знаючи слабкі місця психіки людини та правила гри по яким грає розум.
Подивимось на їх ієрархію.
 На першому місці знаходяться релігійні та не дуже шарлатани. Я їх називаю "масовікзатєйнік" є одне маловідоме правило. Якщо зібрати величенький натовп людей, десь хоча б тищі три душ. У подібних збіговиськах, від людей виходить велика кількість надлишкової енергії. Люди починають кайфувати в цій енергії. Якщо її скерувати певним чином, вона буде працювати у заданому напрямку. Скажеш кричи ГОООЛ!! Буде кричати навіть той хто ніколи не кричав у житті, скажеш натовпу -Зцілись!! Встань і ходи!! Обов'язково щось відбудеться, бо так воно працює. Це такий простий варіант заробити собі репутацію та трохи грошенят. Головне зібрати натовп.
Масовікі у яких рівень креативності низькій, і вони не можуть вільно пливти на тих хвилях енергії які генерує натовп, починають розробляти певну систему яка спрацьовує раз за разом. Це нижча каста. Гумористи, артисти, політики і інша шутовська братія йде сюди.
Фокусники. Це взагалі самий низ бо вони навіть не приховують що дурять. З цього щось мають.
Далі йдуть ті хто не збирає стадіони, а працює на місцях.
Силовики  - маги які працюють з силами, можуть зцілити, проклясти, працюють з духами та таке інше.
Віщуни. ці не можуть діяти у силі, але можуть отримати знання зі світу духів, наприклад з ким ти вчора трахався. Це теж на людей впливає, а якщо на них щось впливає вони легко розстаючись з грошима.
Ну і найнижча каста - просто розводчики, вони непогані психологи певного напрямку, тому легко можуть ввести людей в оману.

Цей бізнест старий як всесвіт. Вважається що найстаріша професія - проститутка.. я б з цим посперичався, вважаю професію спекулянта чудесами не менш древньою))

Саме тому що цей бізнес дууже древній, у нього завжди були противники. Вони бувають двох типів, релігійні та атеїстичні. Релігійні зненацька стверджують що богу чудеса не потрібні, це все "прєлєсть, дивольшинка. Інші кажуть що дива взагалі не буває, такі собі атеїстичні шовіністи. Типу все можна пояснити)) Ги ги, хтоб з цим спорив?? Було б бажання, пояснити можна все.

Ваш покірний слуга бачив дуже багато чудесного у своєму житті, не тільки бачив але і сам брав у цьому участь. Я бачив - як з народження сліпі прозрівали, як паралізовані люди починали раптово рухатись, ходити. Я бачив як зуби самі пломбувались сріблом за декілька секунд. Я вигоняв бісів з людей, зціляв хворих на рак, яких врачи вважали невиліковними. Я зустрічався у реалі з Янголом. Воскрешав мертвих, проказував людям майбутнє, було всяко такого що вже і не згадаєш. Як  я ставлюсь до чудес?? Я вважаю що чудес не буває, якщо чудо хтось створить, воно буде, як що ні - ні. Також чудеса мають зворотню сторону, вони порушують закони всесвіту, і від кожного чуда після створення, йдуть наслідки, як кола на воді після кинутого каменя. Саме тому я в першу чергу намагаюсь жити звичайним життям, про ті чудеса які відбуваються у моєму житті майже нікому не розказую. Використовую надприродні здібності лише у крайніх випадках, коли інших інструментів вже нема. Роблю я це тільки для себе, не намагаюсь когось вразити, або до чогось схилити. Бо нема до чого.

Ну і останнє - ніколи не сподівайтесь на чудо. Робіть власну справу так як вмієте, якщо вам повезе, може якесь маленьке чудо і відбудеться, але сподіватись треба тільки на себе, на здоровий глузд бо "чудесатість то загрозлива гра, яка може привести до непередбачуваних наслідків. 

Немає коментарів:

Дописати коментар