субота, 16 червня 2012 р.

Колективні психози

Психоз - поглинання індивідуальної поведінки архетиповим  змістом.  Психоз супроводжується викривленням у сприйнятті реальності та поведінкою неадекватною до обставин життя.


Колективний психоз - психоз який захоплює більше трьох людей. Паніка, ейфорія, крайні стани психіки які розповсюджуються вірусним шляхом використовуючи носія
в якості ресурсу.

Наприклад релігія, коли декілька тисяч людей гонять біса, та кажуть що бачили на "облачкє тьотю Марію, політичний психоз - згадайте комунізм, коли люди жили у повному лайні при цьому фанатично вірили що всі вони д'Артаньяни. Сьогодні класичним прикладом колективного розладу є спортивний або музикальний психози. При цьому ніхто не приховує що це хвороба, навіть і назва така - вболівати, але кого цікавить зміст слів??

Цім це шкодить людині??

По перше, це викривляє сприйняття реальності. Людина яка час від часу впадає у колективні психози не може адекватно реагувати на оточуючи процеси, відпрацьовувати реальні події свого життя, вирішувати проблеми. Вона шукає задоволення у фанатизмі. Неважливо яка форма фанатизму, релігійна чи кулінарна. Структура одна, але наповнення може бути різним. З часом у фанатиків змінюється структура синапсів кори головного мозку і "сплигнути, з того кайфу без лоботомії вже ніяк не вдасться.

 По друге, під час масових заходів, людина тимчасово втрачає індивідуальність. Збіговисько мізків формують своєрідну мережу яка керується зовсім іншими нормами і формами поведінки ніж індивідуум. Не намагайтесь обманути себе, мовляв я нє фанат, я просто трошки вагітний. Спробував один раз ти відчуєш задоволення, екстаз. Мозок проспонсорує тебе наркотою і ти захочеш ще, потім ще, а потім все. Це пошкодить твою індивідуальність і ти зможеш відчувати себе комфортно лише тоді коли ти "яквсє".

 По третє, люди с(х)ильні до колективних психозів, рано чи пізно стають соціопатами. Вони не цікавляться роботою, родиною, бо мають інші цікавинки. Це дуже шкідливо особливо для чоловіків, бо вони втрачають позиції лідера у родині, починають ухилятись від відповідальності, перетворюючись на диванно-пивного паразита.  Відмазка про те що це така розрядка, відпочинок - кволе гівно, відпочивай на природі, розряджайся у спортзалі будь людиною. а не зомбованим ідіотом.

почетверепоп'яте попячся жепь ебрило, я вас прєдупріділа.

2 коментарі:

  1. а мені подобається фанатіти від футболу))треба інколи піддаватись задоволенню)) але психоз такий явний і відчутний))

    ВідповістиВидалити