середа, 29 лютого 2012 р.

Як сприймати людей.

Як я вже казала, основний час люди проводять у спілкуванні із собі подібними. Сьогодні я вам запропоную декільта типів сприйняття людей, від нижчого до вищого. З одного боку ви побачити де ви є, з іншого куди йти у своєму розвитку.


Браття та сестри.
Самий  нижній, відповідає родинному типу. В його основі лежить безумовне прийняття. Я тебе приймаю таким який ти є, тому що ти мій родич. Почуття дуже сильне, тому його використовують всілякі секти*, релігійні, кримінальні, соцмережові. Також цей тип позбавляє, або спрощує сексуальні аспекти відносин. До недоліків відноситься та ж сама сила, бо якщо люпофф перейде у ненависть, наслідки можуть бути дуже сумні.

Друзі назавжди.
Більш складна форма, вона вимагає відповідності суб'єкта кохання певним стандартам. Це перший крок до гармонічного світосприйняття. Хоча спілкування у цьому форматі менш енергуйське але більш складне. Саме ухід від надлишкової енергії у відносинах штовхає сапієнсов у формат дружніх стосунків. Для таких людей друзі можуть бути ближчими за родичів. Наприклад хулі-ган може полишити вуличну  банду із-за іншого кола спілкування, в якому він очікує отримати більш витончені аспекти, неважливо, це бізнес з офісом та костюмом замість братюнь в обісцяних "парадних", або дівчина балерина замість розетки.

Духовна єдність. 
Це вища форма спілкування досяжна сапієнсам. Для цього людина повинна мати еволюційний доступ до духовної діяльності, певні духовні здібності, відчуття. Треба зауважити що духовність вимагає разрив шаблону поглядів звичайної людини. Наприклад якщо взяти спілкування з темними особистостями,  в перших двох форматах такі люди будуть майже необхідною частиною суспільства, лише іноді викликаючи у тебе підсвідому тривогу, але на духовному рівні таку людину можуть відторгнути в дуже грубій формі, бо маг бачить її внутрішню сутність, так саме як ти бачиш майку дулчегабаню, маги бачать те що живе під тією майкою. Повторюся, це дуже складна система поглядів, тому взагалі ми маємо безліч підробок цього рівня. Знову повернуся до релігійних сект, вони мають вигляд духовності, але скочуються до першого примітивного рівня братюнь та сИстерофф.

Байдужість.
Це вища форма відносин яка доступна тільки представникам сірої свідомості або Бігам. На цьому рівні, в тебе повністю зникає стадне бажання бути схожим на когось, або вимоги до когось щоб він був схожий на тебе, або від.повідав твоїм поглядам. На цьому рівні ти дозволяєш іншим бути такими як вони того свідомо чи несвідомо бажають, бо ти дозволив це собі. Це найвища ескалація егоїзму. В якому дуже рідко виникає спілкування з іншими, а якщо воно виникає, то це дуже вишукане спілкування основане на тонкому відчутті особистих границь та взаємної цінності.

Ось я вам запропонував чотири типи відносин між істотами. Звісно, у чистому вигляді їх важко знайти бо воно все змішане. Але вважаю, якщо ви візьмете до уваги цю статтю, ви значно краще будете розуміти як вам сприймати людей у вашому житті, до якого типу, приблизно, відносяться ті чи інші особистості на яких ви витрачаєте, свій час.
Нагадаю: час -  едиційний непоправний ресурс.

*Секта - спільнота яка нав'язує свої інтереси вище за інтереси учасників. Якщо голова такої є секти людина узурпатор, таку секту називають тоталітарною.


3 коментарі: