понеділок, 30 грудня 2013 р.

Прийми себе!!


Уважно подивиться на цю прекрасну кеглю, яку намалював видатний письменник Падло Пікасо.
Що ви бачете?? Саме так, це і є Ти, мій юний друх. Всі твої проблеми виходять з того що ця кегля не працює. Але ми зараз спробуємо це виправити.
Що таке оте три??

Суперего героїчна частина психіки людини, з якою пов'язанні найкращі прагнення. совість (в банальному значенні)  мораль та інші авторитети. 

Его - це твое Я

Ід - твоє тіло, інстинкти, все те що знаходиться поза межами твого розуміння та прагнення. Наприклад, твоя печінка значно розумніша за тебе, бо вона мовчки робить своє важке діло, поки ти гонішбєса)) Ти розумієш, або можеш навчити печінку що і як їй робити?? Ні, ти не знаєш, а "вона працює"))
Тому хтоб що не казав Ід рулить. Якщо тобі треба вижити у складних умовах, тебе врятує Ід, поки Его буде битися в істериці, а Суперего переховуватись. 
Тепер уважно ще раз подивиться на кеглю та, будь ласочка, усвідомте що Суперего це бог, Ід це диявол, а Его постійно бігає туди суди намагаючись догодити їм обом. 
Якщо ти це дійсно усвідомиш, ти зрозумієш що не існує ніякого бога чи дога, є тільки ти і все що знаходиться по за межами твоєї істоти, по за межами твоєї уваги, практично не існує. Це дуже важливо.
Саме це усвідомлення звільнить тебе від брехні. Якщо ти приймеш себе, віддаси себе собі, ти станеш напівбогом. Ти станеш вільним. 

Друга важлива істина - є тільки три

1. Взаємодія, адаптація.
 та розрив взаємодії в особі
2. Заперечення
3. Ігнорування

Наприклад, у тебе на пиці вскочив прищик. Ти будеш його заперечувати - вичавлювати, або ігнорувати, намажеш пудрою та зробиш вигляд що його не існує. Та і біс з ним з цим прищиком, а якщо це твої особисті якості?? Твої нахили, бажання, мрії?? Ти можеш або взаємодіяти з собою чи розірвати взаємодію - заперечувати або ігнорувати себе. 
Що може бути гірше?? Єдиний шлях щось змінити це почати взаємодіяти. 

Прийми себе, прийми таким яким ти є, з самими темними чи чистими бажаннями, це ти і ніхто не має права захоплювати та володарювати в твоїй особистості, або вказувати тобі що є добре а що погане. Це злочин, агресія. Тільки ти є цар і володар себе. І вся відповідальність за твої рішення та вибори лежить на тобі. Це прекрасно насправді, уяви на секунду, є тільки ти і все твоє життя належить тобі. Якщо ти поважатимеш себе, ти автоматично поважатимеш того хто поруч. 

Особливої шкоди вся та брехня яка тебе оточує завдала твоїм комунікаціям з Ідом. І цей напрямок є найпрогресивнішим. Поясню на простому прикладі.
Чому ти не любиш коли хтось на тебе дивиться коли ти среш?? Дуже просте запитання, але більшість людей почервоніють, та зніяковіють від нього. 
Все дуже просто. Це інстинкт. В цьому нема нічого такого чого треба соромитись. Я тобі відкрию страшну таємницю - всі сруть, раз на день, то є норма. Але чому стільки сорому та релігії?? Що в цьому такого сакрального?? Просто це інстинкт. Ти у певному сенсі беззахисний коли робиш каку)) ти можеш стати легкою здобиччю для хижака, саме тому у цьому процесі, зайві очі не потрібні. Це ясно??

Взагалі, оці всі дрібнички, дуже важливі насправді, бо ти є нащадком роду переможців. Усвідом це. Єдина причина чому ти досі живий, полягає у тому що твої пращури були переможцями, вони могли втекти від тигра, забити мамонта, скуштувати корисну ягідку а не навпаки, вижити на війні. Саме тому вони спромоглися зберегти свій геном, свою родову пам'ять і не тільки не загинути, але дати тобі життя. Підкреслюю - це єдина причина. І все це записано в твоєму Іді. Прийми його, прийми свою "тінь"  бо саме завдяки їй ти ще живий та маєш придуркувате Его та пафосне Суперего.. мій юний падаван)). 

Ще раз: все що є в тобі, все що є ти на рівні м'яса, почуттів, інстинктів, мрій, вчинків - все це і є ти, справжній Ти!! Все що треба тобі - припинити себе заперечувати, ігнорувати, натомість почати взаємодіяти щоб розкрити весь свій потенціал та можливості. 

Хіба є щось більш захопливе??))

Успіху. 

2 коментарі:

  1. ДАДАДА!!! Это то,чего мне так не хватало в уходящем году :)) Ты как всегда со своей гениальностью меня спасаешь :)) Буль-буль :))

    ВідповістиВидалити