вівторок, 27 березня 2012 р.

Голодні ігри

Голодні ігри барморецензія на кінострічку.


Перш за все хочу взяти на себе тяжку ношу навчити вас дивитись кіно. Це мало хто вміє. Є декілька збочених типів кіноглядачів.


 Сноби. Ця категорія людей ніколи не бува задоволеною, не може бути, бо їм заважає ПВВ, вони завжди критикують ляпи, нескладний, передбачуваний сюжет, затягнуті на їх погляд романтичні сцени та інше уг. Це така інтелігентна версія тих хто розмовляє з телевізором, і вам дуже не пощастило якщо таке пішло з вами у кінотеатр. Люблять вони дивитись якусь гидоту  "про життя", чергову типу історичну драматичну брехню,  у якій обов'язково повинен померти, хоча б один "многострадальний вічний Жид" бо інакше їм не дадуть премію Оскара, Ісака та Абрама. У більшості своїй ненавидять фантастику.

 Кінопотребляді. Фанати попкорна та іншої попси, тим головне щоб спецефекти були покручє, щоб не треба було думати головою, бо вони так устали нею не думати, що хоч у кіно б відпочити. Люблять орати у кінотеатрах, включать мобілочкі, та громко ржати. Ходют стайками. Якщо таке бидло мутує в гламурну кісу, тоді йде у верхній тип та ходить у кіно з кислой пикой. Люблять роССійскій говнопрокат.

Поцілуйчики. Ходють у кино поабжиматись, або ніде, або сексуалиекстримали, або збуджуються тільки при наявності відеоряду. Я до речі не проти таких, якщо не громко плямкають.. категорія з'вилась завдяки пильним читачам, особисто 

Любителі артхауса. Взагалі нічо такі людоньки, бо сам грішен, каюс, але вони застьогнуті на всі гудзик - кіновегани, а це не добре.

Як треба: Що таке кіно?? Це впершу чергу Подія. Це прояв колективної свідомості, вершки ідей, станів та відзеркалення напрямків подальшого розвитку цієї свідомості. Тому тре не тільки дивитись друге дно кінострічки, але і обговорювати знакові фільми з друзями. Наприклад фільм Аватар. Після показу якого можна було б відправляти у газенваген частину людства - не сподобалось?? Бігом на процедурку!! Бо цей фільм поділив людство на тих хто прокинувся і тих хто ще досі ходить срати під Священне Родове Древо.

До сабжу. Коли я вперше побачив плакат Голодних ігор, мені спала думка: невже Меркаб вирішив злити свою опору - вершника Голод.. я зразу вирішив йти. Футура непогана вийшла у авторів.
Що ми маємо: Голод народу, який за талони на їжу підписується на кроваве шоу, в якому знищують їх дітей. Імперія яка загарбницьким чином пригноблювала "поморанчеву))" революцію, з метою кари примусила регіони, не тільки забезпечувати еліту вуглем та іншими копалинами але і розважати гламур кривавими видовищами.
Є декілька головних ролевих ліній, які точно зображають сучасний стан людства. Істинна у хлопця головної героїні, який пропонує ій покинути це жахливе суспільство, та йти жити у ліс, з родичами. Дівчина відмовляє йому: Вони нас спіймають та відріжуть язика *дуже символічний натяк*. Тому ця лінія відходить на задній план але червоною ниткою йде через все кіно. Головна героїня Дівчина, яка відтворює архетип Діани, це також дуже доречно в теперішні часи, коли Жінка виходить з під контролю патріархальної системи. Вона вступає в гру проти світу який створив Меркаб (сєдовласий умівальнікофф начальнік та мочалок командир) та його синок Джизас, з пафосною борідкою. Батько вчить сина на протязі всього фільму маніпуліровати регіонами. В кінці кінців відправляє його на чергове суїцидальне жертвопреношення за батьківскі грехи. На протязі всього фільму Діана намагається поєднати своє прагнення свободи та небажання тікати до лісу, феєрічно використовуючи всі свої чари та людські ресурси. На цьому буду закінчувати щоб не порушити інтриги, але зверніть особливу увагу на тих хто на кожному витку сценарію опиняється поруч з Діаною, яка впевнено йде до своєї мети. Це дуже архетипічна, слов'янська тематика: Дякую тобі Галя, каже птичка, я тобі ще  стану у нагоді.

****
Кинофильм Голодные Игры.

Фильм - зеркало тех процесов которые сегодня происходят в духовном центре мира - Украине. Как такое возможно?? Ладно не буду.. пусть, в нашем рукаве останеться на два козыря больше. Единственное прошу обратить внимание на два Донбасса, реальній и гламурный - красочный, яркий, елитный, не то што ети ваши серые будни. Ну про знак украинских националистов который символизирует единство народа я промолчу, тут или понял или дурак. Доставляет также стилистическое решение. Регионы в носочках белых что отправляет нас в сороковые времена фашизьмы/сталинизьмы и борьбы с нею. Елита представлена в тренде людовик+хайтек, на который кстати падок ваш попкорный слуга, но он подан нарочистым китчем, что символизирует безвкусицу современных "украинских" елит. Нанотихнологии на фоне диких среднивековых нравов. Идея шикарная, заслуживает всяческой халвы.
 Обёеденены две возросные группы, подроски с их жестокостью - молодеж, как будущее и мир Взрослых. У фторых неплохой актерский состав и море полезных цитат. Ляпов расчитаных на американское тупорылого зрителя полно, например собака наномутант оо--оо--ооооооооочень долго бижит за гироями штоп поабедать, но никак не можит догнать. На подобную хуйню советую внимания не обращать дабы не упустить главного.

Главный меседж: "Кому будет нужно ето говношоу, если его никто не будет смотрет??" Озвучивается в самом начале Серым Кординалом сюжетной линии и ползет вдоль всего фильма на заднем плане. если вам удасться ухватить его за хвост и таким образом смотреть весь фильм, удовольствие вы получите нехилое.
Ну.. среди фишек которые понравяться в основном извращенцам, в фильме в открытую показаны убийства детей, что какбе намикает нам о том куда катиться мир. Из позитивной тематике - все более проступают языческие мотивы например Пересмешника, сквозь меркабное уг.
Вопщим смотреть.






8 коментарів:

  1. фильм пока не видела .. читаю первую книжку из трилогии

    ВідповістиВидалити
  2. а што за пересмешник? Чет гугл не помог, а де-то шото такое раньше чувствовалось.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ну я писало, про славянскую тему с птичкай, ето такая тема, где природа являеццо неотьемлемой частью квеста героя и учасником героизьмі. сравни с жидоффскими супирсилами от митиаритофф и прочех големофф.

      Пересмешник, у нас говорящий ворон - помошнег колдуна, его как гриццо глаза уши, а инагда и голос, кроме таво у язічнекофф поклонение птицам (не тру) вісшая форма идолопаклонства, сравни геральдику фошистофф и америкосов, віше птиц только Беги, все такое..

      Видалити
  3. давно мну хоче именно ворона завести))

    ВідповістиВидалити
  4. я кстати думал написать пост о фильмане тоже, но неасилыл)
    вот шо осылыл:

    Не только в России умеют экранизацию романа-бестселлера сделать неудачной
    (помните, пафос Бондарчука перед премьерой "Обитаемого острова"?).
    Книгу Коллинз я не читал (такое не читаем), но глядя на отснятый материал, понимаешь, что книга, наверное, была поинтереснее.
    Долго, банально, предсказуемо, не трогает ни капельки...

    Что же касается сюжета, то тут явный (плагиатом трудно назвать, это хуже) копипаст на вскидку двух вещей: "Долгая прогулка" Кинга и "Королевская битва" Таками.
    Рассказ Кинга для меня лично, одна из самых сильных книг его. Настоящая философская драма. Путь на" голгофу" сотни ребят, и лишь одному удастся выжить, но заплатит он за это "трансмутацией" самого себя. Гениальный замысел.

    ВідповістиВидалити